top of page

Болници

Представяме информация за по-големите болници, с които си партнираме

Болници MedicalPark Group

Създадена през 1993 г., болниците от Медикъл Парк са най-голямата частна болнична група в Турция с 31 болници. 
Специалистите на Medical Park постигат изключителни успехи в различни области на медицината:

 

• Трансплантация на органи. - до 600 трансплантации на органи /бъбрек, черен дроб , панкреас и роговица/  годишно. Това са 1/5 от всички извършени трансплантации в Турция и около 2% от трансплантациите в целия ЕС. В същото време резултатите от 5-годишната преживяемост на пациентите са най-добрите в света - 95,7%.
* През 2011г.болница Медикъл парк Анталия за трети път стана № 1 в света по брой извършени трансплантации на орган.
Благодарение на натрупания опит. Медикъл парк отчита отлична успеваемост при този вид операции. Бъбречните трансплантации достигат 98% успеваемост 1 година след операцията и 96,7% на третата. За сравнение, средната успеваемост в САЩ например е съответно 95,1% и 79,8%.

• В Медикъл парк са извършени над 2000 костно – мозъчни трансплантации за периода 2011 – 2014 г., включително при деца. За да улеснят намирането на подходящ донор, центровете за трансплантация за болничната верига си сътрудничат с международни банки за костен мозък. Те са акредитирани от Европейската група за костно – мозъчна трансплантация (ЕВМТ).

• Онкология – отстраняват се тумори от всякаква локализация, вкл. - мозъчни тумори, стереотактична радиохирургия (гама нож), радио и интраоперативна лъчева терапия и радионуклидно лечение. Болниците разполагат с усъвършенствани звена за диагностика и лечение като PET-CT, използван при диагностициране на рак, и устройство с линеен ускорител, най-новият продукт на съвременната медицинска технология в компютъризираното планиране на лъчева терапия, както и с модерни диагностични устройства на медицинската технология/ 64-секционна компютърна томография, магнитен резонанс на високо ниво, томография, дигитална мамография, дигитален рентген, ултразвук и цветен доплер, дигитална и периферна ангиография, 4-измерен ултразвук.

• Висока успеваемост при инвитро. Специалистите в центровете за асистирана репродукция на Медикъл парк постигат бременност в около 60% от случаите, а 40% от процедурите приключват с раждане на бебе. Може би заради високата успеваемост услугите им са търсени от семейства както от Турция, така и от цял свят – 15% от инвитро пациентите са от чужбина. 

• Роботизирана хирургия - практикува се в почти всички области на медицината, от сложни манипулации върху мозъка до хирургично лечение на затлъстяване.
Източник -  https://medicalparkinternational.com

LIV Hospital

Престижна и сертифицирана от JCI и Din En ISO 9001 от TÜV Nord Cert мрежа от 50 клиники, установена през 2013 год.
 

• Водеща медицинска институция със специалности в естетика, бариатрична хирургия, сърдечна хирургия, кардиология, козметична хирургия, дентални грижи, дерматология, ендокринология, УНГ, лечение на фертилитета, гастроентерология, обща хирургия, трансплантация на коса, образна диагностика, медицински прегледи, нефрология, неврология, неврохирургия, акушерство, онкология, офталмология, ортопедия, педиатрия, рехабилитация и урология.

 

• Болницата се отличава със съвременни медицински технологии, включително Truebeam STx, роботизиран апарат за лъчетерапия "TrueBeam" на DaVinci, Ренесанс и телемедицина, осигурявайки индивидуализирани комплексни лечения за рак.

• Болницата заема 4-то място като оторизиран център в роботизирана хирургия, след американски центрове.

 

• Центърът за роботизирана хирургия е удостоен със статус на Център за върхови постижения от Surgical Review Corporation (SRC) за изключително качество, безопасност, резултати и грижа. Болницата е единствената организация извън САЩ, която получава това признание от SRC.

• Трансплантации - Центърът за трансплантация на костен мозък разполага с опитни и реномирани лекари и специалисти, които са предприели над 1,000 трансплантационни процедури.

 С близо 3,228 кардиохирургични операции в самата болница LIV, преживяемостта е 96 процента със средно 89 процента в Турция.

С близо 2,502 операции на стомашно-чревния тракт в болницата, преживяемостта е 94 процента при среден индекс от 89 процента в Турция.

 

• Травматологичното отделение на LIV Hospital е единственото отделение в Турция, което си сътрудничи с европейската организация AOSpine и практикува MakoPlasty – робот-асистираната процедура за смяна на ендопротеза на колянната става без нараняване на мускули или въжета.

• Отделението по неврохирургия извършва всички видове неврологични операции при деца и възрастни, при които операциите на гръбначния мозък и мозъка се извършват синхронно с интраоперативна ICG ангиография.

Болницата предлага и специализирани лечения като бокс техника и зигоматични импланти.

Източник - https://www.livhospital.com

Болнична група - Reyap Hospital

Първата болница от групата е открита през 2011г. В гр.Чорлу.

Болница Рейап Чорлу,  - класирана болница от групата А, предлага своите услуги общо в 28 специалности, както на пациентите от областите Истанбул и Текирдаг, така и на пациенти от чужбина, особено в отделенията по кардиология, сърдечно-съдова хирургия, неврохирургия, обща и лапароскопска хирургия, акушерство и гинекология, ортопедия и травматология, физикална и рехабилитационна медицина, ендокринология и болести на обмяната на веществата, детска и юношеска психиатрия, ин витро оплождане, естетична медицина и с отделенията за интензивно лечение с 55 легла за възрастни и новородени. Болницата Рейап Чорлу е получила 97 точки при оценяването на “Качествени стандарти на болничното обслужване” от страна на Министерството на здравеопазването.

 

Втората болница под марката Рейап отваря врати през 2016 г. в Истанбул. Тя е проектирана като университетска болница, отговаряща на високите стандарти за образование, обучение, изследване и внедряване. Предлага висококачествени и достъпни здравни услуги, съчетавайки съвременна хоспитализация с висок комфорт за пациентите.


Болница Рейап Истанбул предлага многообразни здравни услуги в областта на онкологията, сърдечно-съдовата хирургия, пластичната хирургия, вътрешните болести и други. Разполага със съвременно оборудвани отделения, включително интензивни отделения за кардиология и сърдечно-съдова хирургия, както и ядрена медицина с PET-CT и компютърна томография за образна триизмерна диагностика при онкологичните изследвания, Gamma Camera и сцинтиграфия, а отделението по лъчетарапия с Varian TrueBeam, най-новата технология за компютърна томография, радиотерапия и радиохирургия при лечението на онкологични заболявания. Радиологичният отдел е оборудван с високотехнологични апарати като адрено-магнитен резонанс 3 Tesla 3, 256-срезов компютърен томограф, триизмерен цофров мамограф с томосинтез, 4D ехография, цифров рентген. Хирургическият микроскоп Opti Pentero 900 Zeiss със специален светлинен филтър /Yellow 560/ за неврохирургични операции.

Източник - https://reyaphospital.com

Doruk Hospitals

Doruk Healthcare Group за първи път започна да обслужва хората в Бурса с малък медицински център през 1998 г. 

Болница Дорук е водеща дестинация за здравен туризъм, предлагаща цялостни медицински услуги на пациенти, които търсят висококачествено лечение в чужбина. Пациентите имат достъп до различни медицински услуги, включително диагностични услуги, хирургични процедури и термален уелнес. Болницата осигуряваме удобно настаняване и организиране на пътуването, както и онлайн консултации след лечението.

Болница Doruk Nilüfer е модерно здравно заведение, разположено в Бурса, Турция. Оборудвана е с най-новите медицински технологии и разполага с екип от висококвалифицирани и опитни здравни специалисти, осигуряващи най-високо качество на грижите. В допълнение към традиционните медицински услуги, болницата предлага и луксозно термално СПА съоръжение, което позволява на пациентите да се отпуснат и насладят на престоя си.

Медицински център Doruk Esentepe, който започна работа през 1982 г., се присъедини към Doruk Healthcare Group през 2018 г. и продължава да обслужва в 27 клона с мултидисциплинарен подход в регионите на Бурса, Източно Мармара и Западно Черно море.

Центърът предоставя коректни и качествени услуги с помощта на добре обучени лекари експерти и асистенти, както и нови и модерни технологични устройства - отворен MRI, костен денситометър, ендоскопия, колоноскопия, амбулаторна ЕЕГ, биохимична и хормонална лаборатории с напълно автоанализатор.


Новата болница Дорук е оборудвана с най-модерна апаратура и предлага многопрофилни медицински услуги. Тук можете да получите лечение за различни патологии, включително онкология, кардиохирургия, детска хирургия, урология, ортопедия и други. Отличното отделение по пластична хирургия предлага естетични операции на лице и тяло, както и трансплантация на коса. Болницата разполага с 11 термални басейна, използвани за лечение на стави, ревматични заболявания, остеопороза и кожни проблеми като псориазис, екзема и акне. Тези термални извори са богати на полезни минерали като калций, сода, сяра и магнезий, които имат лечебно действие.

Източник - https://dorukhospital.com/

Doruk Hospitals

BHT Clinic

През 2019 г., под марката BHT CLINIC, Bahat Health Group внесе своя четвъртвековен опит в медицинския сектор и създаде болницата Тема в Истанбул.
Istanbul Tema Hospital е първата болница на марката BHT CLINIC в Истанбул и най-новото бижу в болничния сектор. Тук специалистите в BHT Clinic предлагат успешно лечение както във всички направления на традиционната медицина, така и в направления с нетрадиционни практики.

BHT CLINIC Istanbul Tema Hospital представя визия, достойна за върхови постижения. Тази високотехнологична болница предлага комфортни стаи, подобни на 5-звездни хотели, които са напълно насочени към нуждите на пациентите и медицинския екип. Всяка стая предлага удобства и модерни решения, а площта им е съобразена с предпочитанията на всеки пациент. Освен това, болницата разполага с детски площадки и тенис кортове на терасите си, предоставяйки допълнително удоволствие и комфорт на пациентите и техните семейства.


BHT CLINIC Istanbul Tema Hospital е успешна във всички направления. Тя разполага с център за традиционна и допълваща се медицина, който предлага различни методи и практики, взаимствани от различни култури и западната медицина. Този иновативен и модерен център предоставя решения за пациенти с различни заболявания и зависимости. Чрез разнообразни практики и терапии, които не се ограничават само до медицински медикаменти, BHT CLINIC постига голям успех в лечението. Тук пациентите, които търсят алтернативни методи за справяне с проблемите си, могат да открият нови решения и успешни практики за лечение, част от които са: аергия, астма, бронхит, сенна хрема, контактен дерматит, уртикария, екзема, атопичен дерматит;
Заболявания на стомашно -чревната система, хроничен улцерозен колит IBS, запек, диария;
Контрол на теглото и метаболитни заболявания; Хронични болести Автоимунни ревматологични заболявания;
Фибромиалгия, дискова херния, шийна херния Мигрена, клъстерно главоболие, главоболие при напрежение Психични разстройства (депресия, панически атаки, тревожни разстройства) Тютюнопушене; Пристрастяване към въглехидрати, пристрастяване към захар; Злоупотребата с наркотични вещества; Хронична умора; Контрол на тревожността; безплодие.


Източник - https://bhtclinic.com

Irmed Hospital

Болница "Ирмет" е създадена като частна болница през 2003 г. В региона тя е пионер, предоставящ ценни здравни услуги с грижа и уважение. От 2014 г. започва да предоставя медицински услуги в своята нова болница.

Болница "Ирмет" е постигнала високо качество в здравеопазването, като създаде амбулаторни клиники за пластична, реконструктивна, естетична хирургия, неврохирургия, сърдечно-съдова хирургия, и интензивно отделение за новородени - предоставяйки услуги, които преди това не бяха на разположение в региона. С използване на най-високотехнологични технологии и квалифициран медицински персонал, болницата "Ирмет" отличава сигурността на пациентите и подобрява качеството на здравните услуги, спазвайки стандартите за качество в здравеопазването.

Болницата се отличава с висококвалифициран медицински персонал, фокусиран върху пациента, висококачествено  медицинско обслужване, модерна инфраструктура и нови технологии.

Болница "Irmet" се стреми към удовлетвореност на пациентите и предоставя уникални решения за техните здравни нужди. Дава приоритет на здравните изисквания на пациентите, поддържайки  високо качество на услугите и спазване стандартите за здравеопазване. В работата си се придържа към етични и професионални принципи.

Най-популярните здравни услуги, които предлага болницата са следните:
- Бариатрична хирургия - Хирургията на затлъстяването е утвърден и най-ефективен метод за трайна загуба на тегло, подкрепен от множество научни статии и признат в целия свят.
- Естетична и пластична хирургия

- Стоматологично лечение -  В болницата се извършват всички стоматологични процедури на достъпни цени и качество.
- Ортопедия и травматология

Източник: https://irmethospital.com/en/

bottom of page